Startelva: Alexander – Chanon, Tristan, Matte, Markus Ah – Mathias E, Pontus, Anton, Lamin – Oskar, Axel
Avbytare var:
Milad som spelade sista halvtimmen som innermittfältare.
Ghafur som spelade sista halvtimmen som vänster yttermittfältare.
Henke som inte spelade alls.

Vi förde spelet helt i första halvlek, tog oss ofta förbi deras backlinje, antingen genom djupledsbollar i mitten eller med framgångsrika dribblingar eller löpningar på kanterna. Inspelen från kanterna gav förvånansvärt lite även om vi hade ett läge där vår spelare helt omarkerad 3-4 meter från mållinjen sköt ett löst skott mitt på målvakten.

Axel var till att börja med inblandad i nästan allt. Två gånger bröt han sig igenom men fick aningen dålig vinkel och avsluten gick strax utanför stolpen respektive på målvakten. Det var också han som ensam med målvakten när han skulle runda honom blev nerdragen av honom med straff som följd. Straffen slogs säkert i mål av Oskar – målvakten i ett hörn, bollen bestämt i den andra – föregånget av en diskussion om vem som skulle lägga den. Efter straffen blev Axel nerdragen ytterligare två gånger i straffområdet, en av dem hade nog lett till straff om vi inte redan fått en medan den andra kunde gett en men där det kändes rätt OK att domaren inte blåste.

Utöver ovanstående var vi vid två tillfällen väldigt nära ett ytterligare mål. Den ena när Oskar slog på ett långskott som såg ut att kunna bli ett riktigt praktskott i krysset men där målvakten lyckades få precis de centimeter på bollen som gjorde att den istället gick i ribban. Den andra när det precis innan paus uppstod en väldigt rörig situation med sparkar hit och dit innan Chanon nickade en boll som eventuellt var över linjen innan den rensades undan. Våra spelare tyckte förstås det men vad det är värt känner jag mig som bekant oftast rätt tveksam till-? Jag tyckte inte riktigt att den såg ut att vara inne men det kan förstås vara fel. Jag stod ju ändå en bit ifrån.

Totalt sett dominerade vi första halvlek totalt. Viken hade svårt att få till något ordnat spel alls på vår planhalva och hade ett enda avslut. Vi vann nästan alltid tillbaka bollen när vi tappat den. Andra halvlek blev betydligt jämnare. Till att börja med uppstod det få chanser men Viken hotade nu en del med snabba löpningar, främst på sin vänsterkant. I den 65:e min tilldelades de en straff som såg minst sagt tveksam ut. Tveksam var däremot inte straffskytten utan straffen blev närmast en kopia på Oskars; målvakten i sitt högra hörn, bollen i hans vänstra.

Vi hade egentligen väldigt få målchanser – vi gjorde i viss mån kardinalfelet att inte ta hänsyn till medvinden. Djupledspassningarna och bollarna utåt kanterna rann ofta ifrån den tilltänkta mottagaren. Kanske hade det faktiskt trots vår överlägsna första halvlek kunnat bli en rätt jämn och oviss historia om vi inte några minuter efter deras kvittering fått två gratismål. Först när Milad efter en retur efter en hörna drog på ett långskott som letade sig in men efter en inte alltför imponerande insats av målvakten. Därefter när samme målvakt som blev ännu olyckligare när han serverade Lamin bollen på silverfat framför honom (träffade rent av honom så att den gick direkt in, är något osäker) när han skulle skjuta upp bollen efter en bakåtpassning.

Mot slutet tog de sig åter fram några gånger genom fina exakta passninigar ut mot vänsterkanten där deras snabbe spelare flera gånger kom nästan ända ner till kortlinjen och fick in bollen. I den 89:e min kom också en reducering efter just ett inlägg från vänsterkanten där bollen mycket enkelt kunde förpassas in i mål av en spelare vid bortre stolpen. Efter en minuts tillägg kunde vi konstatera att vi avancerat ytterligare en omgång i DM-spelet. Sportsligt förstås trevligt men det kan bli väldigt svårt att pussla in fler matcher i spelprogrammet när vi utöver A- och B-lagens seriematcher också ska spela ytterligare minst en MM-match (lär nog dock bara bli en med Balkan som motståndare i kvartsfinalen).

Sammanfattningsvis uppträdde Vikens rätt unga lag väldigt valpigt i första halvlek då vår dominans var fullständig och där vi borde avgjort matchen men spelade alltså upp sig rejält i andra då de verkade ha satt in fler mera rutinerade spelare.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 3-4 Avslut på mål: 9-5 Avslut utanför: 7-3